Logotip

BIO AGRIS d.o.o.

Centar za održavanje i revitalizaciju tijela

SVETI DUH 9
10 000 ZAGREB

Mob: 098/194-69-59

Galvanske struje

Istosmjerna struja stalne jačine.

Primjenjuje se putem dvije elektrode od koje je jedna pozitivna (crvena ), a druga negativna (crna ).Galvanska struja djeluje na živčane završetke odgovorne za prijenos boli, tako da se bol smanjuje ili nestaje.Pod utjecajem galvanske struje dolazi do proširenja krvnih žila, povećava se podražljivost i provodljivost živaca, a koža ispod aplicirane elektrode postaje vlažnija, toplija i crvena.

Prilikom doziranja galvanske struje pacijent mora osjećati bockanje, mravinjanje, a nikako bol i žarenje. Struju treba postepeno uvoditi u organizam tj. ušuljavati se.

Indikacije
  • Pareze i paralize-galvanska struja primjenjuje se kao uvodni postupak u elektrostimulaciju.Hiperemijom se smanjuje kožni otpor i malim podražajima dobivamo snažnu mičićnu kontrakciju.
  • Reumatske bolesti
  • Bolesti krvnih žila i poremećaji cirkulacije
  • Neuralgije, mijalgije
  • Atrofije mišića

Galvansku struju ne smijemo primjenjivati kod malignih bolesti, akutnih upala, bolesti koje uvjetuju razvoj kaheksije, dekompenziranog stanja srca, krvarenja ili sklonosti krvarenju.Ne smije se primjenjivati kod osoba koje imaju metal u tkivu (endoproteze, osteosintetski materijal.)