Logotip

BIO AGRIS d.o.o.

Centar za održavanje i revitalizaciju tijela

SVETI DUH 9
10 000 ZAGREB

Mob: 098/194-69-59

Manuelna limfna drenaža, anticelulitna masaža

Manuelna limfna drenaža

Manuelna limfna drenaža (MLD ) po dr. Voderu je specifična vrsta masaže.Nježnim i laganim pritiskom, potiskuje se tkivo kojim se potiče fluktuacija limfnog toka u cilju sprečavanja limfnog zastoja.

Koristi se nakon kiruških zahvata i terapije zračenjem,liječenju glavobolja, ozdravljenju rana, opekotina.Koristi se također u tretmanu bora, strija, akni, a izrazito je djelotvorna u uklanjanju celulita.

Anticelulitna masaža:

Celulit je postao gotovo sastavni dio svake žene. Radi se o nakupinama masnih stanica u području bedara, bokova, nadlaktica, stražnjice, koljena, trbuha. Celulit je prvenstveno bolest, a ne estetski poremećaj .Glavni uzrok razvoja celulita poremećaj mikrocirkulacije. Dolazi do nagomilavanja tekućine u međustaničnom prostoru čime potrebne hranjive tvari ne dolaze u stanicu, a štetne tvari se nagomilavaju.

Kod anticelulitne masaže pokreti su energični , uz jak pritisak ali ne smije doči do podljeva tj. hematoma. Ova masaža je i drenaža , razbija masne stanice , jača cirkulaciju i pomaže izbacivanju štetnih tvari iz tijela.