Logotip

BIO AGRIS d.o.o.

Centar za održavanje i revitalizaciju tijela

SVETI DUH 9
10 000 ZAGREB

Mob: 098/194-69-59

Masaža

Masaža je jedan od najstarijih i najjednostavnijih načina liječenja. Dolazi od arapske riječi „ MASSA „ što znači dodir. Za čovjeka je dodir od bitne važnosti jer pruža sigurnost, toplinu, zadovoljstvo ,ugodnost i vrača životnu snagu. Dodir nam govori da nismo sami-Dodir je govor kojim se instiktivno služimo da iskažemo naša osjećanja, da pokažemo drugima da ih cijenimo, volimo i želimo.

Prilikom masaže nadražuju se receptori na koži i potkožnom tkivu. Masaža djeluje na naše zdravlje i raspoloženje. Masažom se poboljšava i ubrzava krvotok, opuštaju se mišići , potiče probava , ubrzava metabolizam , poboljšava elastičnost i regeneracija kože, smanjuje bol i napetost ,djeluje na unutrašnje organe. Nakon masaže osjećamo se sretni i zadovoljni.

Klasična (Švedska) masaža:

Masaža koja donosi osjećaj opuštenosti i zadovoljstva. Sastoji se od osnovnih pokreta: klizno glađenje, lupkanje, trenje, gnječenje, vibracija i trakcija. Ima antistresni učinak, poboljšava cirkulaciju, smanjuje bol, omekšava tkiva. Koriste se mješavine prirodnih eteričnih ulja koja još više doprinose opuštanju organizma.

Medicinska masaža:

Masaža se izvodi na određenim bolnim i rigidnim dijelovima tijela.U medicinskoj masaži ispituje se i otkriva patologija mekih struktura (koža, fascije, mišići ). Koristi se kod migrena, glavobolja, bolovima u leđima, stanja nakon operacija i ozljeda, kod cirkulatornih i dišnih problema.Nakon medicinske masaže dolazi do smanjenja bolova, ublažava se napetost mišića, snižava se razina hormona stresa, povećava fleksibilnost i mobilnost zglobova...